Mercator i Klas nude sve više bh. proizvoda

Bez autora
Mar 17 2014

Nastavak saradnje sa domaćim proizvođačima u projektu 100% domaće projekt je Mercatora BH i Klasa u Sarajevu. To će biti sastavni dio strateškog opredjeljenja za konstantno unapređenje saradnje sa domaćim proizvođačima u pružanju podrške za bolji plasman domaćih proizvoda. Mercator BH je prošlu godinu uspješno implementirao saradnju sa domaćim proizvođačima i kroz projekt 100% domaće. U okviru projekta menadžment Mercator BH je posjetio proizvodne pogone Klasa i uvjerio se u kvalitet proizvoda, stručnost i predanost domaćih proizvođača da na tržište s ponosom plasiraju domaće proizvode koji svoj put do kupaca imaju preko maloprodajne mreže Mercator BH.

Mercator i Klas nude sve više bh. proizvodaNastavak saradnje sa domaćim proizvođačima u projektu 100 % domaće projekt je Mercatora BH i Klasa u Sarajevu...

To će biti sastavni dio strateškog opredjeljenja za konstantno unapređenje saradnje sa domaćim proizvođačima u pružanju podrške za bolji plasman domaćih proizvoda.

Mercator BH je prošlu godinu uspješno implementirao saradnju sa domaćim proizvođačima i kroz projekt 100% domaće. U okviru projekta menadžment  Mercator BH je posjetio proizvodne pogone Klasa i uvjerio se u kvalitet proizvoda, stručnost i predanost domaćih proizvođača da na tržište s ponosom plasiraju domaće proizvode koji svoj put do kupaca imaju preko maloprodajne mreže Mercator BH.

- Posjeta je dokaz našeg opredjeljenja za davanje podrške domaćim proizvođačima. Želja nam je da se saradnja Klasa i Mercator BH nastavi i unaprijedi u svim segmentima poslovanja. Mercator će i u narednom periodu intenzivirati napore da kupcima ponudi  kvalitetne domaće proizvode iz Klasovih proizvodnih pogona, jer su to proizvodi koji ispunjavaju sve standarde, odnosno one, za čiju kvalitetu možemo garantovati i pouzdano nuditi našim kupcima.

Ukratko, to su proizvodi koje su naši kupci prepoznali i za koje se najčešće i opredjeljuju prilikom kupovine. Naše trajno opredjeljenje je saradnja sa domaćim proizvođačima, jer smo svjesni da na taj način direktno pomažemo lokalnu ekonomiju - stav je Nevena Hadžisulejmanovića, direktor društva Mercator BH.

Rusmir Hrvić, direktor društva Klas d.d. Sarajevo je sa neskrivenim zadovoljstvom zahvalio Hadžisulejmanoviću na podršci.

- Mercator je prvi od naših kupaca koji je došao u Klas od kada je preuzela Grupacija As Jelah. Cijenimo i inicijativu da sarađujemo na projektu 100% domaće, naša široka paleta proizvoda bazirana na žitaricama: brašno, hljeb, peciva, tjestenine i konditorski proizvodi su već u asortimanu Mercatora BH. Želja nam je da nastavimo i unaprijedimo saradnju na svim područjima. Pred nama su veliki zadaci što predstavlja poseban izazov imajući u vidu tradiciju koju Klas ima građenu proteklih 112 godina poslovanja. Naš asortiman sačinjavaju kvalitetni domaći proizvodi, uvjereni smo da je projekt 100% domaće odlična prilika da se sve bh. kompanije koje učestvuju u projektu, dodatno približe kupcima - istakao je Hrvić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik